Skip to content

Pyrenæisk bjerghund: raceregenskaber

Pyrenæisk bjerghund er en fantastisk kæmpe med en forbløffende snehvid frakke og karakteren af ​​en trofast ven, en smuk hyrde og en pålidelig vagt.

Racens udseende

Pyrenæiske bjerghunde blev kendt for seks tusind år siden. De blev værdsat af nomadiske stammer og med deres hjælp spredt over hele Europa. De skylder deres navn til deres oprindelse: enorme snehvide hunde blev ofte mødt i Pyrenæerne.

Ifølge arkæologer var de samme hunde imidlertid udbredt i Asien. Andre racenavne inkluderer den Pyrenæske ulvehund, den Pyrenæske ulvehund, den Pyrenæske bjerghund.

udseende

Dette er meget store hunde. Væksten af ​​hanner når 80 cm, hunnerne - 75 cm. Vægten i gennemsnit varierer omkring 55-60 kg. Farve - rene hvide, fawn eller grå pletter er tilladt. Nogle gange kan du se en maske på dit ansigt. Frakken er lang, lige med en tyk underfrakke. På hovedet er det mærkbart kortere, og på kroppen danner det en længere krave, manke og "bukser" på poterne.

Pyrenæske bjerghunde er meget muskuløse og stærke med et bredt bryst og veludviklet ryg. Poter er også meget muskuløse, stærke, hårdføre. Når du ser på hunden, kan du føle dens styrke.

karakter

Meget kloge hunde med en fejl: De kan være meget stædige. Hvis det er umuligt at overbevise et kæledyr, bliver du nødt til at overtale ham i lang tid med udholdenhed, tålmodighed og selvtillid. Hård behandling og skrig tåler ikke såvel som trusler. For den rette opdragelse har Pyrenæen brug for en mester med en stærk karakter, helst med erfaring med at holde hunde

Pyrenæiske bjerghunde kan trænes i evnerne som en livredder, en guide til blinde og efterforskningsarbejde. Glem ikke de stærke besætningsinstinkter. Forresten, på grund af dem, har hunden brug for en forbedret socialisering, ellers opfatter den mennesker og andre dyr som en besætning, prøv at kontrollere familien, hvor den bor.

Indhold Funktioner

Man skal være opmærksom på flere vigtige nuancer i avl inden man køber en hvalp.

Pyrenæisk bjerghund kan ikke lide lukkede rum. Stort kæledyr har brug for plads. Et langt ophold i lejligheden kan påvirke hundens psyke negativt. Derfor anbefales det at opbevare disse hunde i et landsted med en grund. Imidlertid bør Pyrenæerne under ingen omstændigheder sætte kæden.

Særlig pleje kræver luksuriøs uld. Det har mindst en gang om ugen til omhyggeligt at kamme ud, så det ikke falder ned. I smelteperioden bliver ejeren nødt til at være opmærksom på “pelsfrakken” dagligt, dette er den eneste måde at forhindre udseendet af floker.
Man skal være særlig opmærksom på rengøring af hundens ører og øjne. På grund af deres lange hår er de tilbøjelige til betændelse.

Mulige sygdomme

Pyrenæiske bjerghunde er designet til at græsser flokke og betjener mennesker i vanskelige vejrforhold. Derfor er denne race stærk nok sundhed. Det er værd at kun være opmærksom på nogle funktioner:
1. Hunde er store og ganske tunge, så de kan have fælles problemer. Du bør regelmæssigt undersøge poterne.
2. Ører passer tæt på hovedet, så de skal rengøres regelmæssigt og inspiceres, overvåg om der har vist sig en ubehagelig lugt - det vigtigste tegn på otitis.
3. Nogle gange er der øjensygdomme og synsproblemer.

konklusion

Pyrenæisk bjerghund vil være en stor ledsager og loyal ven. Det er fantastisk til børn og andre dyr, så det er velegnet til at holde i familien. Gode ​​vagtskvaliteter er uden tvivl en plus race. Sådanne hunde vil være fremragende indbyggere i landejendomme: der vil være tilstrækkelig plads til dem, og ejeren vil være i stand til at værdsætte alle fordelene ved denne race. Advertising - link .