Skip to content

Velkommen Efterår #Gullasch

IMG_20151006_164132

IMG_20151006_164159

IMG_20151006_164218

Vi har haft nogen særdeles dejlige, solrige dage her i weekenden. Men vi kan ikke komme udenom, at efteråret for alvor er over os og i den anledning har jeg budt den velkommen med en god gryderet. – der er da intet bedre.

Min bedre halvdel ønskede gullasch på menuen, hvilket han da skulle få. Dog er den lavet med tomat i, hvilket jeg ikke kan tåle. Men jeg synes han skulle have en så original version så mulig, så må tage revanche en dag og prøve at bikse en gullasch sammen uden tomat.

Til 2-4 personer.

Gullasch:
500g. Oksekød i tern
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 dl. Mel
Salt
Peber
2 oksebouillon
1 l. Vand
2-3 spsk tomatpuré
2 tsk. Paprika
( evt. 2 dl. Fløde )

Mel blandes med salt og peber. Oksekøden vendes i dette og brunes på en pande. Herefter hældes det i en gryde. Løget skæres ud i både og brunes og hældes derefter i gryden med oksekøden. Hvidløgen hakkes og hældes i gryden med vand, oksebouillon, paprika og tomatpuré. (Jeg tilføjede 2 dl. Fløde for lige at give gryderetten ekstra smag og fylde)

– lad det hele småkoge i 2 timer.

Smag evt. Til med salt og peber.

Kartoffelmos:

1.5 kg. Kartofler
3 spsk. Smør
1,5 mælk
Salt

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
-lad dem koge i 20 min.

Mos kartoflerne med mælk, smør og salt og server til gullaschen.

Herefter er det bare at nyde en god gullasch, mens mørket faldet på og temperaturen daler udenfor.

*Man kan tilføje gulerødder i gryderetten.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *