Skip to content

Kategori: Food

Happy monday lovers & weekend glimts


IMG_20170206_091843_668

 

Glædelig mandag skønneste jer. 

Jeg må indrømme, at jeg nok høre til nogen af de (nok få) som faktisk godt kan lide mandage. Jovist vil det være dejligt hvis weekenderne var længere, men mandage byder på en ny uge og nye oplevelser. 

Har i haft en skøn weekend?! – Her på Nørrebro, har den stået på afslapning. Lørdag blev der bagt lækkert stenalderbrød og repareret bil ( eller, det stod manden for ). Søndag bagte jeg lidt mere, der blev det til skønne koldhævet boller med hele molevitten til, så manden kunne komme ovenpå sine tømmermænd, efter en god bodegatur lørdag nat.  

Rigtig god aften // Møs  

IMG_20170204_154119_583

Screenshot_20170206-174539

 

2 Comments

Mad plakater, ren skønhed

madplakat

 

Mad plakater! Jeg er vild med det. Jeg synes det er en fantastisk måde at formidle naturlig skønhed på. Jeg er blevet ret vild med Mad/Plakats skaber Signe Vad og Michelle Appelros, måde at vise det sarte, det smukke og det skrøbelige i de gode råvarer de fotografere. Jeg må indrømme at jeg har en del favoritter, men jeg fandt et par med sart lyserød baggrund, som jeg tænker kunne spille godt med min lyserøde væg.  

Hvis i vil se mere og lade jer betage af deres fine univers, kan i besøge dem her.  Jeg håber i får en rigtig dejlig dag // Møs 

 

madplakat 3 madplakat 4

 

1.// 2. // 3.

1 Comment

Spaghetti alla Puttanesca


20170116_200612

Spaghetti alla Puttanesca, eller på godt dansk “Skøgens Pasta”. Ja, tiltalende ikke? Men frygt ej. Det smager fantastisk.

Retten er oprindeligt fra Italien, fra midten af det 20. århundrede og det er selve ordet Puttana, der på Italiensk betyder skøge. Der florere forskellige bud på hvorfor den lige præcis hedder “Skøgens Pasta”, et par af dem er at sent på aften vil de prostituerede tigge om mad ved restauranterne, og hvis de fik noget, ville det være rester fra køkkenet bikset sammen til en ret. Et andet bud på oprindelse, kunne også være at retten var så nem (og nærende) at lave, at de prostituerede kunne nå at bikse den sammen imellem besøg. Et sidste bud kunne også være at, fordi saucen duftede så intenst og himmelsk var den som sirener der kaldte mænd (som besøgte prostituerede) til sig.

Retten er utrolig nem og smager helt fantastisk. Det forskelligt, alt afhængig af hvor i Italien man kommer, om der kommer sadiner eller ansjoser i, eller ingen af delene, om det er penne pasta eller spaghetti. Men oprindeligt skulle den være lavet på ansjoser og spaghetti. Hvis man ikke er den store fiske elsker, så undlad dem i retten. Jeg kastede mig ud i det, trods manden ikke er vild med fisk og lavede den på ansjoser. Heldigvis Elskede han retten og måtte indrømme at han ikke kunne smage fisk i retten.

Retten tager højst 30 min at lave og i opskriften er der til 2 “meget store” tallerkener. Så alt du skal bruge er: 

250 g. spaghetti

6 ansjos fileter

3 fed hvidløg

1 frisk tomat

4 tsk. kapers

500 g. grofthakkede dåse tomater

Oliven Olie

Stor håndfuld oliven (jeg brugte Kalamata oliven med sten, jeg tog bare stenene ud inden jeg kom dem i retten)

Lille håndfuld persille

Lille håndfuld basilikum

Chili efter eget ønske

Grana Padano ost. (parmasan ost)

 

Sådan gør du: 

1. Sæt pasta over at koge i saltet vand.

2.Varm oliven olien i en stor/dyb pande. Tilsæt finhakket hvidløg og ansjosfileterne. Det steges til hvidløget er gylden og ansjoserne er opløst.

3.Tilføj de grofthakkede tomater, oliven (uden stenen), kapers, persille, basilikum og chili. Lad det koge et par minutter.

4. Tag pastaen af varmen når den er færdig og hæld vandet fra, men HUSK at gem det. For det skal bruges til retten.

5. Hæld pastaen over i panden med saucen og tilsæt 5-6 dl. pasta vand. (tilføj evt. mere hvis du ønsker en tyndere sauce. Der er helt frit spil. Bare den bliver som du ønsker den)

6. Vend pastaen godt i saucen og lad det koge et par minutter.

7. Hæld pastaen og saucen hen i et fad.

8. Hak frisk tomat og spred den ud over pasten. Riv herefter også parmasan osten ud over retten.

Jeg tilføjede lidt friske urter, oliven og kapers som pynt.

Hvis man synes den mangler lidt salt og peber tilføjer man det bare ved bordet, hvis dette ønskes.

Alt i alt, er det en rigtig nem og virkelig lækker pastaret. Rigtig god fornøjelse. 🙂 // Møs

5 Comments

Når man får alt hvad man ønsker sig

20161130_164530

Halløjsa Sweeties. Som nævnt i tidligere indlæg, havde jeg fødselsdag i mandags. Hvilket betyder at jeg havde en hel dag til at gøre, alt hvad jeg havde lyst til. Eller nuvel, ikke alt. Det betyder også at jeg må ændre lidt på min tekst i højre sidebar. Hvilket jeg synes er lidt tungt, eftersom jeg nu er rykket endnu nærmere de 30 år.

Jeg havde familien på besøg i lørdags til dejlig mad og godt humør. Jeg fik faktisk alt hvad jeg havde ønsket mig og mere til. Hvilket jo er dejligt. Mandag morgen stod på morgensang og hygge, og arbejde. Man kan vel ikke komme udenom alting. Efter arbejde mødtes min kære kæreste og jeg til et smut i Frederiksbergcentret. Derfra kørte vi til Frederiksberg Have, (da jeg gerne ville have været i Zoo) for at kigge på elefanter, men de var ingen steder at se. Men vi fik os istedet en skøn gåtur til solnedgangen. 

Til aften, fik vi stegt flæsk med hele molevitten hos Hansen Gamle Familiehave. Det var så lækkert og ikke mindst hyggeligt. Det kan varmt anbefales. Resten af aften stod på, traditionen tro, juletræs pyntning! – og for at pleje min mormorsjæl lidt mere, hindbærsnitter og Huset på Christianshavn. Alt i alt var min 28 års fødselsdag fantastisk.

Jeg håber også i havde en god mandag og nød det fantastiske solskin 🙂  // Møs 

 

20161130_164602

1 Comment

Easy Cookies

IMG_20151209_175203 IMG_20151209_175037

I fredags ramte en lille sukkertrang mig og lysten til kage gjorde mig helt skør. Så jeg besluttede mig (og ud fra de ingredienser der gemte sig i skabet) for at bage en omgang nemme cookies.

De blev ud over alt forventning og i skrivende stund, sidder jeg og spiser de sidste der er tilbage i posen. – og de smager stadigvæk lige så godt!

Alt du skal bruge er:

1 æg
2 ½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
½ dl brun farin
½ pakke mørk chokolade
½ tsk salt
½ dl sukker
1 tsk vanilje
1 dl ca. smør

Start med at forvarm ovnen på 200 grader.

1. Smelt smørret i mikroovnen.
2. Smørret skal dog kun lige være smeltet, så det nemlig ikke alt for varmt. Pisk smøren sammen med brun farin og sukker.
3. Når dette er pisket godt sammen tilføjes vaniljen og ægget. Når ægget er kommet i, piskes der dog her kun kort.
4. Herefter tilføjes mel, bagepulver og salt. – der piskes til det hele har samlet sig til en dej.
5. Bank chokoladen i pakken eller en pose, med en kødhammer. (det nemmer end at stå og hakke det;)) Chokoladen ældes nu ind i dejen med hånden.
6. Rul små kugler ud af dejen og placer dem på et bagepapir, på en bradepande. (Jeg fik ca. 15 kugler ud af dejen)
7. Bradepanden sættes i midten af ovnen, i 8-12 min. – Til de har fået en fin gylden glød.

Så skal de bare køle lidt af og så de klar til at spise 🙂

5 Comments

Middelhavs Cravings

IMG_20151208_194645 IMG_20151208_194725 IMG_20151208_194750 IMG_20151208_194611

Det koldt, mørkt og klamt udenfor. Det mørkt når vi vågner og mørkt når vi kommer hjem. Livsglæden kan snildt blive suget ud af èn og man er efterladt med en begyndende depression. Sådan føles det i hvertfald for tiden. Vinter er ikke just mig, selvom det er hyggeligt med jul osv. Men jeg er nu mere til sol og sommer. Når jeg ikke har tankerne på mine to store eksamensprojekter, vender de hurtigt mod varmer himmelstrøg. De sidste par dage har jeg gået og drømt om skøn tapas og kold hvidvin, på en terrasse i syden.

1.// 2.// 3.// 4.

Leave a Comment