Skip to content

Kategori: Uncategorized

10# skønne bryllups invitationer

 

 

Glædelig søndag alle sammen

Det er efterhånden et par uger siden at jeg fik designet vores bryllups invitationer. Men jeg må indrømme at det ikke var nogen helt nem opgave og døbte hurtig vores invitation “kompromis”. Derfor søgte jeg inspiration ude i det store Pinterest univers og inspiration det fik jeg da. 

Jeg har i dagens post samlet nogen rigtige fine invitationer, man kan lade sig inspirere af. Jeg håber at i får en rigtig dejlig søndag. 

 

 

1.// 2. // 3. // 4. // 5. // 6. // 7. // 8. // 9. // 10.

 

 

 

Leave a Comment

Spaghetti alla Puttanesca


20170116_200612

Spaghetti alla Puttanesca, eller på godt dansk “Skøgens Pasta”. Ja, tiltalende ikke? Men frygt ej. Det smager fantastisk.

Retten er oprindeligt fra Italien, fra midten af det 20. århundrede og det er selve ordet Puttana, der på Italiensk betyder skøge. Der florere forskellige bud på hvorfor den lige præcis hedder “Skøgens Pasta”, et par af dem er at sent på aften vil de prostituerede tigge om mad ved restauranterne, og hvis de fik noget, ville det være rester fra køkkenet bikset sammen til en ret. Et andet bud på oprindelse, kunne også være at retten var så nem (og nærende) at lave, at de prostituerede kunne nå at bikse den sammen imellem besøg. Et sidste bud kunne også være at, fordi saucen duftede så intenst og himmelsk var den som sirener der kaldte mænd (som besøgte prostituerede) til sig.

Retten er utrolig nem og smager helt fantastisk. Det forskelligt, alt afhængig af hvor i Italien man kommer, om der kommer sadiner eller ansjoser i, eller ingen af delene, om det er penne pasta eller spaghetti. Men oprindeligt skulle den være lavet på ansjoser og spaghetti. Hvis man ikke er den store fiske elsker, så undlad dem i retten. Jeg kastede mig ud i det, trods manden ikke er vild med fisk og lavede den på ansjoser. Heldigvis Elskede han retten og måtte indrømme at han ikke kunne smage fisk i retten.

Retten tager højst 30 min at lave og i opskriften er der til 2 “meget store” tallerkener. Så alt du skal bruge er: 

250 g. spaghetti

6 ansjos fileter

3 fed hvidløg

1 frisk tomat

4 tsk. kapers

500 g. grofthakkede dåse tomater

Oliven Olie

Stor håndfuld oliven (jeg brugte Kalamata oliven med sten, jeg tog bare stenene ud inden jeg kom dem i retten)

Lille håndfuld persille

Lille håndfuld basilikum

Chili efter eget ønske

Grana Padano ost. (parmasan ost)

 

Sådan gør du: 

1. Sæt pasta over at koge i saltet vand.

2.Varm oliven olien i en stor/dyb pande. Tilsæt finhakket hvidløg og ansjosfileterne. Det steges til hvidløget er gylden og ansjoserne er opløst.

3.Tilføj de grofthakkede tomater, oliven (uden stenen), kapers, persille, basilikum og chili. Lad det koge et par minutter.

4. Tag pastaen af varmen når den er færdig og hæld vandet fra, men HUSK at gem det. For det skal bruges til retten.

5. Hæld pastaen over i panden med saucen og tilsæt 5-6 dl. pasta vand. (tilføj evt. mere hvis du ønsker en tyndere sauce. Der er helt frit spil. Bare den bliver som du ønsker den)

6. Vend pastaen godt i saucen og lad det koge et par minutter.

7. Hæld pastaen og saucen hen i et fad.

8. Hak frisk tomat og spred den ud over pasten. Riv herefter også parmasan osten ud over retten.

Jeg tilføjede lidt friske urter, oliven og kapers som pynt.

Hvis man synes den mangler lidt salt og peber tilføjer man det bare ved bordet, hvis dette ønskes.

Alt i alt, er det en rigtig nem og virkelig lækker pastaret. Rigtig god fornøjelse. 🙂 // Møs

5 Comments

ITIL #5 Birthday wishes

itil-5

1. // 2. // 3. // 4 .// 5. // 6. // 7. //

Godmorgen dejlige jer. Idag er ITIL #5, ikke så anderledes end de andre gange, men alligevel lidt. Jeg har nemlig fødselsdag på mandag og derfor skal jeg holde fødselsdag for familien idag. Det i ser på billede idag, er så nemlig de ønsker jeg har sendt ud til familien, når de har spurgt efter gave ønsker. 

Jeg synes selv jeg har kørt det ret simpelt i år med gave ønskerne. Og så er jeg åbenbart blevet så gammel at jeg ønsker mig en smørkrukke. Men det heller ikke mere end 3 uger siden jeg købte en osteklokke/boks (Hej mormor!)

Jeg håber at i alle får en rigtig skøn weekend. Jeg vil så småt begynde at gøre mig klar og bruge dagen med min familie // Møs 


Goodmorning Sweeties. It’s my birthday on monday. So this weekend im having a birthday party for my family. On the Picture you’ll see some of my birthday wishes.

I hope you all have a lovely weekend. I  // Kisses

3 Comments

Badekar: 8 fantastiske

bad-1

12135182_1009321822438266_1223950527_n

Godaften dejlige læsere. Er det bare mig, eller er et varmt bad, endnu mere lokkende når det er koldt og mørkt udenfor? Det synes jeg i hvertfald. Nu ejer jeg selv et badekar, tro det eller ej, i min 57 kvm “store” lejlighed. Det er dog et kedeligt lille et, men dog stadig brugbart. Og det værdsættes! Man siger dog at badekar er fyfy, da de bruger meget vand. Men hvis vi ser bort fra det, så er det altså lækkert i disse kolde tider. Jeg drømmer lidt om et usædvanlig smukt og anderledes badekar, hvis jeg en dag skulle få plads til det. Hvad med jer, er i til badekar?


Good evening lovely readers. Is it just me or is a warm bath even more attractive when it’s cold and dark outside? I think so. I own a bathtub myself. Believe it or not I have one in my 57 sqm apartment. However, it is a boring little one, but still usable. They say, however, that bathtubs are non sustainable because they use to much water. But besides that, i love bathtubs. What about you, are you in to bathtub?

bad-3

12748469_1702365523378821_1787799642_n

bad-5

bad-6

bad-7

bad-8

1. // 2. // 3. // 4. // 5. // 6. // 7. // 8. //

4 Comments